Olemme päivittäneet tietosuojaselosteemme Lisätietoja

x

Asikkalan Rismalahden matkailu- ja virkistyskäyttöä halutaan kehittää

Tiedote 28.4.2017

Metsähallitus esittää Asikkalan kunnalle Rismalahden ranta-asemakaavan muutostyön käynnistämistä. Kaavoituksen tavoitteena on suunnitella Rismalahden alueen matkailu- ja virkistyskäyttöä. Kaavamuutos loisi mahdollisuuksia matkailuliiketoimintaa varten sekä parantaisi alueen yleistä virkistyskäytöllistä hyödyntämistä. Asia on kunnanhallituksen käsittelyssä 8.5. Metsähallituksella on esisopimus alueen kaavoittamisesta ja määräalan kaupasta Kiuasniemi Oy:n kanssa.

Rismalahti sijaitsee upealla paikalla Asikkalan Salonsaaressa, Päijänteen rannalla noin 30 kilometriä Lahdesta pohjoiseen. Asikkalan kuntakeskuksesta on matkaa Rismalahteen satamasta vesiteitse noin 6 km ja tietä pitkin noin 12 km.

Rismalahti tarjoaa erinomaiset luonnonolosuhteet Päijänteen matkailun ja virkistyskäytön kehittämiseen. Rismalahti on merkitty Päijät-Hämeen maakuntakaavassa matkailun ja virkistyksen kehittämisen kohdealueeksi. Tällaisella merkinnällä osoitetaan alueita, joita kehitetään erityisesti matkailun, matkailuelinkeinon, golfin, vapaa-ajanasumisen ja sen eri muotojen muutosten, sekä ulkoilun, virkistyskäytön ja luontoympäristön kestävän hyödyntämisen alueina.

”Selvitämme kaavoituksen kautta, miten ja minkälaista tulevaisuuden matkailutoimintaa Rismalahden alueelle voitaisiin luoda”, Metsähallituksen kaavoitusinsinööri Jani Viisanen kertoo. ”Haluamme nimenomaan etsiä uusia matkailupalvelukonsepteja ja luoda sitä kautta alueelle uudenlaista tarjontaa. Näin alueen kehittäminen ei ole pois nykyisiltä toimijoilta, vaan päinvastoin lisää alueen toimeliaisuutta”, Viisanen jatkaa.

Alueen suunnittelussa ja liiketoiminta-alueen kehittämisessä halutaan painottaa luonnonläheisyyttä ja rauhallisuutta, Päijänteen vesistöä, laadukasta palveltua ympäristöä sekä kansainvälisiä markkinoita.

”Alueen kehittämistä tarkastellaan sekä matkailun- että virkistyskäytön näkökulmista. Haluamme luoda lisää palveluja kaikille alueen käyttäjille”, Viisanen muistuttaa.

Kaavamuutosprosessi tulee olemaan osallistava ja avoin. ”Tulemme keskustelemaan keskeisten sidosryhmien kanssa suunnitelmista”, Viisanen kertoo.

”Parhaimmillaan tämä hanke edesauttaa Asikkalan matkailua merkittävällä tavalla”, Asikkalan vt kunnanjohtaja Aapo Pispa sanoo. ”On hienoa, että tässä yhdistetään matkailu ja alueen julkinen virkistyskäyttö siten, että paikallisten mahdollisuus hyödyntää aluetta säilyy”, Pispa jatkaa.

Pispa kertoo, että myös Asikkala kunnanhallitus suhtautui hankkeeseen erittäin myönteisesti, kun sitä esiteltiin heille alustavasti huhtikuun alussa.

Lisätiedot
Kaavoitusinsinööri Jani Viisanen, Metsähallitus Kiinteistökehitys, 040 357 7209, jani.viisanen@metsa.fi

Vt. Kunnanjohtaja Aapo Pispa, Asikkalan Kunta. 044 778 0220, aapo.pispa@asikkala.fi

X

Tutustu tontin ostajan & vuokraajan tietopakettiin