Olemme päivittäneet tietosuojaselosteemme Lisätietoja

x

Lapin hyvä matkailuvire näkyy tonttikaupoissa - Saariselällä Kaunispään etelärinteeseen uusi hotelli

Metsähallitus Laatumaa on tehnyt kaupan esisopimuksen Saariselällä Kaunispään etelärinteessä sijaitsevasta hotellitontista. Lopullinen kiinteistökauppa toteutetaan tulevan vuoden vaihteen jälkeen tammikuun alussa. Samassa yhteydessä on tarkoitus sopia kaupan esisopimuksella viereisen hotellitontin varauksesta II vaiheen toteuttamista varten.

Hotellihankkeen puuhamiehenä on kokenut matkailualalla toimija Matti Meskanen, jonka suunnitelmissa on rakentaa kumppaneidensa kanssa alueelle korkeatasoinen, keskisuuri hotelli maksukykyisille ulkomaisille matkailijoille.

Yrittäjä Matti Meskanen on vuosia katsellut Saariselän mahdollisuuksia matkailijoiden silmin ja huomannut sekä kauniin tunturimaiseman että hiljaisuuden arvon.
- Kaikki sai alkunsa, kun keskustelimme kiinalaissyntyisten mutta Suomen kansalaisten, ystäviemme Baizhuang ”Bruce” Xun ja Kang ”Kaan” Xun kanssa mahdollisuudesta rakentaa hotelli Lappiin Ivalo – Saariselkä -alueelle. Keväällä 2016 paikka löytyi Kaunispäältä huipun tuntumasta ja päätös syntyi heti, kertoo Meskanen.

Hotellin suunnittelutyöt ovat käynnistyneet ja rakentaminen tontilla alkaa ensi vuoden huhti-toukokuun vaihteessa ja hotelli valmistuu vuoden loppuun mennessä. Hotelliin tulee ensimmäisessä vaiheessa 40 huonetta ja 150 paikkainen ravintola. II vaiheen rakentamistyöt on tarkoitus käynnistää vuoden 2018 aikana ja silloin hotellikapasiteetti on tarkoitus kaksinkertaistaa.

- Hotelli Star Arctic on suunniteltu vastaamaan tämän päivän haasteisiin. Erityisesti energiatehokkuus ja ympäristönäkökohdat otetaan huolella huomioon, lupaa hankkeen puuhamies Matti Meskanen.

Hotellihanke kuvaa hyvin Lapin matkailun nykyistä kehityssuuntaa; suurten hotellien ja kotimaisten matkailijoiden sijaan painopiste on siirtymässä pienempiin laadukkaisiin majoitus- ja matkailutuotteisiin, sillä eteenkin ulkomailta tulevat matkailijat ovat laatutietoisia ja valmiita maksamaan palveluista.

Pitkä hiljaiselo Lapin tunturikeskuksissa on Laatumaan myyntineuvottelija Ulla-Maija Kaltiokummun mukaan loppumassa ja tonttikauppa viriämässä niin mökkitonttien kuin liiketonttienkin osalta.

- Kehitys näkyy erityisen hyvin Saariselällä, käymme parhaillaan neuvotteluita myös muista hotellitoimintaan sopivista tonteissa. Myös matkailijoille tarkoitettuihin palveluihin kuten moottorikelkka-, poro- ja huskysafareihin erikoistuneet yritykset investoivat nyt innokkaasti, kertoo Kaltiokumpu.

Lähellä Kaunispään huippua, puurajan yläpuolella sijaitseva tontti on ainutlaatuinen niin sijainniltaan kuin maisemiltaan. Hissien välittömässä läheisyydessä sijaitseva, etelään aukeava tontti tarjoaa ainutlaatuista lappilaista eksotiikka. Saariselän yleiskaava mahdollistaa asemakaavoituksen kautta lisärakentamisen myös huipulla sijaitsevan kahvila-ravintolan pohjoispuolelle, jolloin Kaunispään huipusta muodostuu tulevaisuudessa kiinteä hyvien palveluiden keskittymä.

Lisätietoja:
Myyntineuvottelija Ulla-Maija Kaltiokumpu, Metsähallitus Laatumaa, p. 040 510 3194
Yrittäjä Matti Meskanen, p. 0400 391 017

X

Tutustu tontin ostajan & vuokraajan tietopakettiin