Olemme päivittäneet tietosuojaselosteemme Lisätietoja

x

Rakennusliike jalostaa Syötteen tonteista lomaunelmia

Syötteen kansallispuisto perustettiin vuonna 2000 suojelemaan koillismaalaista vaaramaisemaa, erikoisia rinne- ja lakisoita sekä kuusikkometsiä ja niiden lajistoa. Kansallispuiston perustaminen oli piristysruiske myös alueen matkailulle. Alueelle toivottiin lisää aktiivisia ja liikunnallisia perheitä, pariskuntia ja kaveriporukoita viettämään lomansa Suomen eteläisimmän tunturin parhailla paikoilla.

Pudasjärven kaupungilla ja Metsähallituksella oli yhteinen vahva näkemys alueen kehittämisestä. Sen pohjalta Syötteelle ryhdyttiin kaavoittamaan mökkitontteja ja rakentamaan niille teitä sekä vesi-, viemäri ja sähköverkostoa. Rakennusliikkeen omistaja Ilkka Tolonen osti näistä tonteista useamman, rakensi niille mökit ja myi eteenpäin. Tolonen jatkaa edelleen samaa toimintaa, mutta nyt niin, että hän vuokraa tontit. Tontin vuokraaminen on Tolosen mielestä Metsähallitukselle hyvä kilpailuetu.

Lue lisää Tolosen toiminnasta Syötteellä Kalevassa 1.11.2017 julkaistusta jutusta. Jos juttu kiinnosti, voit myös jakaa sen sosiaalisessa mediassa. Tutustu myös Metsähallituksen Laatumaa-tontteihin Syötteellä. Laatumaa-tonttien myynnistä vastaa Metsähallitus Kiinteistökehitys.

Iso-Syöte
Ollukka
Pikku-Syöte
Pytkynharju
Riihikumpu