Olemme päivittäneet tietosuojaselosteemme Lisätietoja

x

Rinnealueiden vuokrauksesta sovittu Ylläksellä

Tiedote. Julkaistu: 12.04.2016 klo 09:30
Metsähallitus
Metsähallitus ja Hiihtokeskus Iso-Ylläs Oy ovat tehneet sopimuksen rinnealueiden vuokraamisesta yrittäjälle Yllästunturin hiihtokeskuksessa. Vuokrasopimus kattaa Ylläsjärven puoleiset rinnealueet. Sopimuksella turvataan Hiihtokeskus Iso-Ylläs Oy:n rinneliiketoiminnat vuosikymmeniksi eteenpäin.

”Hiihtokeskus Iso-Ylläs on toiminut pitkään alueella vuokralaisena ja menestyvien rinneliiketoimintojen kehittäjänä. Arvostamme yrittäjien tekemää työtä ja haluamme tarjota vakaan alustan liiketoiminnalle ja sen kehittämiselle pitkälle tulevaisuuteen”, toteaa Laatumaan johtaja Tuomas Hallenberg.

”Olemme olleet Reijo Riilan kanssa yrittäjinä Iso-Ylläksellä nyt yli 30 vuotta. Tänä aikana keskukseen on investoitu yli 100 miljoonaa euroa, joista hiihtokeskuksen investoinnit ovat olleet noin 30 miljoonaa euroa. Alueella on nyt noin 2 000 vuodepaikkaa ja 20 eri yritystä, jotka työllistävät yli 200 henkilöä. Tavoitteena on, että seuraavien vuosikymmenten aikana alueelle saadaan uusia hotelleja, huoneistohotelleja ja muita palveluja siten, että investointien, vuodepaikkojen ja työntekijöiden määrä vielä viisinkertaistuu ja hissien ja rinteiden lukumäärää pyritään ajanmukaista tekniikkaa soveltaen kaksinkertaistamaan ”, toteaa Hiihtokeskus Iso-Ylläs Oy:n toimitusjohtaja Osmo Virranniemi.

Kolarin kunnassa ollaan tyytyväisiä sopimuksen syntymiseen. ”Metsähallituksen, yrittäjien ja Kolarin kunnan toimiva yhteistyö on tärkeä osa Ylläksen alueen kivijalkaa. Metsähallituksen ja Hiihtokeskus Iso-Ylläksen välisen vuokrasopimuksen solmiminen on taitekohta Ylläsjärven alueen menestymisessä ja erittäin hyvä uutinen koko Tunturi-Lapin matkailun kannalta”, Kolarin kunnanjohtaja Antti Määttä toteaa.

http://www.sportresortyllas.com
http://www.laatumaa.fi

Lisätietoja:
Johtaja Tuomas Hallenberg, Metsähallitus Laatumaa, tuomas.hallenberg@metsa.fi,
p. 040 528 6069
Toimitusjohtaja Osmo Virranniemi, Hiihtokeskus Iso-Ylläs Oy, osmo.virranniemi@iso-yllas.fi, p. 0400 694 640

Yllästunturi sijaitsee Länsi-Lapissa Kolarin kunnassa. Tunturin kupeessa sijaitsee kaksi kylää – pohjoispuolella Äkäslompolo ja eteläpuolella Ylläsjärvi, jotka molemmat saavat tulonsa pääosin matkailusta. Ylläksellä on 28 hiihtohissiä ja 63 laskettelurinnettä. Hoidettuja maastohiihtolatuja on 330 km. Ylläksellä on n. 24 000 vuodepaikkaa hotelleissa, vuokrahuoneistoissa (chalets) ja mökeissä.

Metsähallitukseen kuuluva Laatumaa vastaa kiinteistöliiketoiminnasta Metsähallituksen hallinnoimilla maa-alueilla. Merkittävän osan liiketoiminnasta muodostavat Pohjois-Suomen matkailukeskuksissa tapahtuva maa-alueiden jalostus, vuokraus ja myynti. Ylläksellä rinnealueet sijaitsevat Metsähallituksen vuokraamilla maa-alueilla.

X

Tutustu tontin ostajan & vuokraajan tietopakettiin