Olemme päivittäneet tietosuojaselosteemme Lisätietoja

x

Sarviniemi siirtyi Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiön hallintaan

Taipalsaaren Suur-Saimaan entisen lomakylän ja Sarviniemen alue siirtyi tänään Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiön hallintaan. Asiaa koskeva vuokrasopimus allekirjoitettiin Sarviniemessä Saimaan rannalla. Sopimuksen allekirjoittivat Metsähallituksen pääjohtaja Pentti Hyttinen sekä virkistysaluesäätiön puolesta hallituksen puheenjohtaja Jani Telkkä ja toiminnanjohtaja Hanna Ollikainen.

Vuokrasopimuksella varmistetaan, että kansalaisilla on jatkossa mahdollisuus käyttää Sarviniemeä yleisenä virkistysalueena. Se toimii mainiosti veneilyn, pyöräilyn ja kalastuksen sekä lintujen ja muun järviluonnon tarkkailun tukikohtana, Etelä-Karjalan maakuntajohtaja Matti Viialainen sanoo.

Sarviniemen sijainti Suur-Saimaalla ja Toisella Salpausselällä luo upeat mahdollisuudet virkistykseen ja luontomatkailupalvelujen kehittämiseen. Myös suunnitellun Saimaa Geopark-hankkeen kannalta Sarviniemi on keskeinen kohde, ja siellä sijaitsee myös Taipalsaaren kunnan venelaituri.

”Alueesta kehitetään Saimaa Geoparkin päiväretkikohde. Tarkoituksena on varustaa alue retkeilijöitä palvelevilla rakenteilla, mutta yöpyminen alueella ei ole sallittua. Alueen siistiminen sekä toimintojen ja rakenteiden suunnittelu tehdään jo tulevana kesänä”, virkistysaluesäätiön toiminnanjohtaja Hanna Ollikainen lupaa.

Sarviniemen virkistyskäyttö nousi kansalaiskeskusteluun, kun alueen pakkolunastus oli tulossa vireille noin kaksi vuotta sitten. Asia ratkesi, kun Metsähallitus osti Suur-Saimaan lomakylänä tunnetun alueen Puolustusvoimien käyttöön. Sarviniemi on virkistysaluekäyttöön soveltuva osa Metsähallituksen hankkimasta maa-alueesta.

”Sarviniemen säilyminen virkistyskäytössä on hieno asia, sillä alue on erityisen upea. On hyvä, että löydettiin toimiva ratkaisu päivämatkailun ja Puolustusvoimien harjoitustoiminnan kesken alueiden käytössä niin, että matkailu ja Puolustusvoimien tarpeet on saatu sovitettua yhteen”, Metsähallituksen pääjohtaja Pentti Hyttinen sanoi.

Sarviniemen virkistyskäyttö ei haittaa puolustusvoimien harjoitustoimintaa lähellä sijaitsevalla Taipalsaaren harjoitusalueella, jonka säilyminen on ensiarvoisen tärkeää mm. Lappeenrannassa sijaitsevan maasotakoulun kannalta.

Lisätiedot:
Toiminnanjohtaja Hanna Ollikainen, Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiö, puh. 040 823 5105

X

Tutustu tontin ostajan & vuokraajan tietopakettiin