Olemme päivittäneet tietosuojaselosteemme Lisätietoja

x

TEE TURVALLINEN SIJOITUS - OSTA METSÄÄ

Suomalainen metsä on varma ja kestävä sijoitus. Suomessa on pitkät metsän kestävän hyödyntämisen perinteet. Puut kasvavat taloudellisista suhdanteista riippumatta.
Metsähallitus on luotettava kumppani. Olemme tehneet vuosikymmenien ajan satoja metsätilakauppoja vuodessa.

Avaa koko teksti Avaa koko teksti

 

 

Oma metsäpalsta tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia

Omassa metsässä voi harjoittaa erinomaista hyötyliikuntaa - taimikonhoitoa, erilaisia hakkuita ja tehdä polttopuuta. Muutaman tunnin työrupeaman jälkeen ei tarvitse lähteä erikseen lenkille.

Ennen työhommiin ryhtymistä on hyvä kiertää alue ennakkoon, ja katsoa onko siellä jotain erityistä huomioitavaa. Siellä voi olla esimerkiksi riistalle sopivaksi suojaksi jätettävää kuusialikasvosta. Joku haaparyhmä jätetään kasvamaan rauhassa; niistä tulee aikanaan kololinnuille hyviä pesäpuita. Metsäpalstalle voi laittaa riistakameran, jonka avulla voi seurata eläinten liikkumista.

Omalta metsäpalstalta saa parhaimmillaan sienet, marjat ja riistaa pöytään. Tukikohdaksi voi rakentaa kodan tai laavun, puuliiterin ja käymälän. Kota on hyvä taukopaikka eväiden syöntiin ja sateen pitoon. Siellä voi ottaa nokoset tai vaikka yöpyä. Yöpyminen eri vuodenaikoina tarjoaa hienoja elämyksiä. Oma tukikohta metsässä on erinomainen retkikohde myös perheen ja kavereiden kanssa virkistäytymiseen.

Palstan puustoa voi hyödyntää monin tavoin. Sieltä voi löytyä polttopuun lisäksi puut saunan tekoon tai muihin rakennushankkeisiin. Jos harrastaa puutöitä, eri puulajeja käyttämällä syntyy hyviä käyttö- ja koriste-esineitä. Rajat kannattaa kiertää muutaman vuoden välein vesurin kanssa ja raivata umpeen kasvavat rajalinjat auki. Kännykkään saa karttaohjelmia, joissa näkyvät tilan rajat.

Oman metsäpalstan hankintaa suunnittelevalle on nykyään monia vaihtoehtoja tarjolla. Netistä löytyy eri kokoisia myytäviä metsäpalstoja ympäri Suomea. Metsähallituksen myynnissä olevat palstat löydät juuri täältä, Metsätilat-osiosta.

X

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajan tasalla!