Olemme päivittäneet tietosuojaselosteemme Lisätietoja

x

TEE TURVALLINEN SIJOITUS - OSTA METSÄÄ

Suomalainen metsä on varma ja kestävä sijoitus. Suomessa on pitkät metsän kestävän hyödyntämisen perinteet. Puut kasvavat taloudellisista suhdanteista riippumatta.
Metsähallitus on luotettava kumppani. Olemme tehneet vuosikymmenien ajan satoja metsätilakauppoja vuodessa.

Avaa koko teksti Avaa koko teksti

 

 

Kiinteistökauppaa käydään myös sähköisesti

Metsähallituksessa tehdään noin 500 kiinteistökauppaa vuodessa. Perinteisessä paperille tehdyssä kaupassa ostaja, myyjä sekä kaupanvahvistaja tapaavat sovitussa paikassa. Kaupanvahvistajan tehtäviin kuuluu todeta osapuolten henkilöllisyys sekä kaupan kohteen lainvoimaisuus ja kirjaus kauppakirjassa. Metsähallituksen maat ja kauppakumppanit ovat ympäri Suomea ja perinteisen kauppatavan edellyttämä tapaaminen tarkoittaa matkustelua sekä kaikille osapuolille sopivan ajankohdan löytymistä.

Uutena vaihtoehtona kaupantekoon Metsähallitus otti käyttöön alkuvuodesta 2016 Maanmittauslaitoksen tuottaman kiinteistökaupan verkkopalvelun. Se on osoittautunut oivalliseksi ja helppokäyttöiseksi vaihtoehdoksi perinteisen kaupanteon rinnalle.

Metsähallitus teki ensimmäinen kiinteistökaupan sähköisesti alkuvuodesta ja kuluneen vajaan vuoden aikana sähköistä palvelua on käytetty reilussa 60:ssä Metsähallituksen kiinteistökaupassa. Käytön kasvun uskotaan olevan voimakasta. Järjestelmään tunnistaudutaan omilla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Kauppakirjaluonnoksen muokkauksesta, kommentoinnista ja allekirjoituksesta tulee toiselle osapuolelle kuittaukset. Allekirjoitettaessa järjestelmä kysyy vielä toiset tunnukset mikä lisää luotettavuutta ja turvallisuutta.

Kustannuksia säästyy kun ei tarvitse matkustella eikä kaupanvahvistajaa enää tarvita. Sähköinen asiointi on helppoa, nopeaa ja ajasta sekä paikasta riippumatonta.

Metsähallituksen myyntineuvottelija Juha Huttunen kertoo sähköisestä kiinteistökaupasta (video)


Lisää sähköisestä kiinteistökaupasta:
Tiedote 9.2.2016
Maanmittauslaitoksen kiinteistökaupan verkkopalvelu

X

Tutustu tontin ostajan & vuokraajan tietopakettiin