Olemme päivittäneet tietosuojaselosteemme Lisätietoja

x

TEE TURVALLINEN SIJOITUS - OSTA METSÄÄ

Suomalainen metsä on varma ja kestävä sijoitus. Suomessa on pitkät metsän kestävän hyödyntämisen perinteet. Puut kasvavat taloudellisista suhdanteista riippumatta.
Metsähallitus on luotettava kumppani. Olemme tehneet vuosikymmenien ajan satoja metsätilakauppoja vuodessa.

Avaa koko teksti Avaa koko teksti

 

 

Maakaupan kuulumisia

Metsähallituksessa on tapahtunut v. 2016 aikana merkittäviä muutoksia. Olemme saaneet mm. kevään 2016 aikana uuden metsähallituslain ja metsätalouden tulosalueen toiminta on yhtiöitetty. Muutokset ovat aiheuttaneet toimintatapoihin ja vastuisiin jonkin verran muutoksia. Valtionmaiden hallinta on pysytetty edelleen konsernin hallussa ja uusi metsätalousyhtiö operoi käyttöoikeuden sallimissa puitteissa. Syyskuun alussa Metsähallituksessa aloittivat myös uusi pääjohtaja Pentti Hyttinen sekä luontopalvelujohtaja Timo Tanninen.

Metsätilakaupassa 2016 on näyttänyt aiempien vuosien valossa hieman rauhallisemmalta. Myyntikohteiden osalta olemme siirtyneet pienempien metsäpalstojen myyntiin ja myynnissä on ollut lähinnä pienehköjä (1-50ha) erillispalstoja. Hankintaa olemme tehneet erityisesti Puolustusvoimien tarpeisiin ja pienissä määrin myös kiinteistörakenteen parantamiseksi eli olemassa olevien valtionmaiden yhteyteen hankimme edelleen metsäpalstoja. Mikäli harkitsette metsätilojen myyntiä valtionmaiden kupeesta, niin kannattaa olla yhteydessä kauppahenkilöihimme. Katso yhteystiedot tai myyjät kartalla.

Metsähallituksella tulee jatkossakin edelleen olemaan myyntikohteita markkinoilla, joten kannustan tarkkailemaan tulevaisuudessakin verkkosivustoamme säännöllisesti oman metsätilan löytämiseksi.

Myyntikohteet ovat pääsääntöisesti kokoluokassa 5-30ha. Myös yhteismetsäosuuksien myyntiä jatketaan metsäpalstojen ohessa. Yhteismetsäosuudethan tarjoavat vaivattoman ja kannattavan tavan osallistua metsäsijoittamiseen - yhteismetsän hoitokunta kun hoitaa ja vastaa operatiivisesta toiminnasta. Vastinetta sijoitukselle omistusosuuden lisäksi on saatavilla vuotuisten osinkojen muodossa. Lisäarvoina yhteismetsät tarjoavat myös verrattomat virkistysmahdollisuudet yhteismetsän hallitsemilla mailla ja vesillä. Yhteismetsäkohteet löytyvät haulla: "Kohteen tyyppi"-kentässä valinnalla "Osa kiinteistöstä". Katso tällä hetkellä myynnissä olevat yhteismetsäkohteet.

Tutustu tarjontaamme ja kysy lisää! Myyntineuvottelijamme auttavat sinua mielellään hankintasuunnitelmissa eteenpäin.

Terveisin,
Perttu Finne
Maakauppapäällikkö
Metsähallitus, Laatumaa

X

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajan tasalla!