Olemme päivittäneet tietosuojaselosteemme Lisätietoja

x

VANHOJA RAKENNUKSIA UUSIOKÄYTTÖÖN

Tarjoamme monipuolisia kohteita eräkämpistä ja lomamökeistä aina purkukuntoisiin rakennuksiin saakka. Yhteistä niille on pitkä historia, joka huokuu vanhaa savottaperinnettä. Myymme suurimman osan rakennuksista poissiirrettäviksi. Purettavista kohteista saat hyvää, kierrätettävää rakennusmateriaalia kuten hirsiä, ikkunoita tai tiiliä. Esimerkiksi eräkämppien hirsikehikot sopivat usein erinomaisesti uusiokäyttöön. Vanhoilla materiaaleilla tuot uuteen rakennukseen osan suomalaista rakennusperinnettä.

Avaa koko teksti Avaa koko teksti

Rakennusten arvot ovat meille tärkeitä

Auvojaervi 0102

Metsähallituksen poismyytävien rakennusten suojeluarvot selvitetään tarkasti ennen myyntipäätöstä. Ennen myyntiin päätymistä tutkitaan kohteen kulttuurihistoriallisia arvoja, selvitetään onko alueella luonnonsuojelullisia arvoja tai kenties muinaismuistokohteita. Tämä tehdään siksi että kämppien myymistä säätää laki oikeudesta luovuttaa valtion kiinteistövarallisuutta.

Lain mukaan valtio ei saa luovuttaa omaisuutta, jonka merkitys luonnonsuojelun tai kulttuurihistoriallisesti huomattavien rakennusten suojelun tai kiinteiden muinaisjäännösten rauhoittamisen kannalta on erittäin huomattava. Mikäli kohteessa arvellaan olevan kyseisiä arvoja, on kohteista pyydettävä kulttuurihistoriallisten ja luonnonarvojen kohdalla lausunto ympäristöministeriöstä ja muinaismuistokohteiden osalta opetus- ja kulttuuriministeriöstä.

Ministeriöt pyytävät asiantuntijalausunnon museovirastolta. Lausuntopyyntöä varten kohteista tutkitaan mm. suojelutiedot, historia ja alkuperäisyysaste. Esimerkiksi savottakämpissä huomion arvoisia asioita ovat savottakäytöstä kertovien esineiden säilyminen, kuten vanhat kamiinat tai varusteiden kuivaustelineet. Merkittävä yksityiskohta on myös keittiön ja miehistöhuoneen välinen ruokaluukku eli elämänluukku.

Selvityksessä kerätyn materiaalin pohjalta ministeriöt tutkivat onko kohteen luovutus mahdollista lain puitteissa ja päättävät tarvitseeko kyseinen kohde mahdollisesti suojelua.
Myyjämme osaavat kertoa lisää myytävistä kohteistamme jotka ovat historiallisesti, kulttuurillisesti tai luonnonsuojelullisilta arvoiltaan merkittäviä.

Löydä itsellesi pala suomalaista rakennushistoriaa, tutustu tarjontaamme ja ota yhteyttä!

X

Tilaa uutiskirje ja pysyt ajan tasalla!