Olemme päivittäneet tietosuojaselosteemme Lisätietoja

x

Maasydänjärvellä rakenteilla olevan loma-asunnon rakennusprojektin 

Osa I

2 ensimmaeinen puu kaatuu 2Viime vuoden puolella, lokakuun alussa (4.10.2013) Laila ja Reijo Latvala lapsineen tekivät pitkään vireillä olleesta haaveesta totta. Latvalat ostivat mieleisensä tontin Maasydänjärven matkailualueelta. Maasydänjärvi on Sievin kunnassa Pohjois-Pohjanmaalla sijaitseva matkailukeskus, jossa infrastruktuuri on jo valmiiksi rakennettu (sähkö-, vesi- ja viemäriliittymät, tiestö sekä palvelut).

Ostopäätökseen vaikutti eniten omistajien nykyiset asuinpaikat sekä keskeinen sijainti ajatellen koko Keski-Pohjanmaata, jossa suurin osa perhetuttavistakin asuu.

4 kunnollinne tie tontilleLatvalan perheen tontti (kortteli 5, tontti 6) sijaitsee omassa rauhassa, kuitenkin kävelymatkan päässä Maasydänjärven ”keskustasta”. Maasydänjärven ydinalueeseen ja Urjanlinnan päärakennukseen nähden kortteli 5 sijoittuu kauimpana olevaan tonttialueeseen. Etäisyyksistä on täällä kuitenkin turha puhua, sillä kauimmainenkin alue on vain kivenheiton päässä keskustan palveluista. Matka perheen pienempien leikkipaikalle tai alueen parhaaseen tanssipaikkaan, Urjanlinnan, taittuu kätevästi vaikka pyörällä valmista tietä pitkin tai leppoisasti jalkapatikalla uusittua rantapolkua taivaltaen.

Maasydämellä on luonto lähellä, täällä voi vaeltaa, ajella retkipyörällä maastossa ja lenkkeillä sekä erityisesti marjastaa. Aivan oman mökin tuntumassa sijaitseva hiekkapohjainen järvi on kun tehty lastenlasten kesäisiin polskutteluhetkiin. Talvisin kaavoitettujen tonttien reunustoja kiertää kuntoilijoille soveltuva valaistu hiihtolatu. Alueelta on myös mahdollista tehdä moottorikelkalla retkiä lähimaastoihin.

5 saehkoepaeaekeskus ajoissa tontilleLatvalat arvostivat sitä, että alueella on valmiina tiestö, järven ympärille rakennettu pitkospuupolku haarapolkuineen sekä sähkö-, vesi- ja viemäriliittymä. Tontin ostajan tehtäväksi jää vain vapaa-ajan asunnon rakentaminen.

Ostopäätöksen jälkeen kaupat sujuivat mutkattomasti. Metsähallituksen myyntineuvottelija Tarja Puurunen teki kauppakirjat valmiiksi ja lyhyen kaupantekotilaisuuden jälkeen oma tontti Maasydämellä oli totta! Tontin raivaustyöt aloitettiin lokakuisessa lumisateessa. Lumi kuitenkin suli ja pohjatyöt päästiin toteuttamaan lumettoman maan aikaan. Työt edistyvät urakoitsijan työtilanteen mukaan. Urakoitsija on kuitenkin lupaillut, että venetsialaisia voidaan viettää omalla uudella mökillä. Piha-alueen työt Latvalat haluavat tehdä itse ajan kanssa. Kenelläpä sitä olisi lomalla kiire?

8 kivijalan valu toisena paeivaenaeVapaa-ajan asunnon rakentaminen on siis lähtenyt käyntiin, ja urakka edistyy ammattilaisten osaavien käsien ja silmien alla. Rakennus- ja putkiurakoitsijaksi valikoitui hyvän maineen omaava Sievin LVI- ja Rakennuspalvelu. Rakennesuunnittelijaksi valittiin Arkkitehtisuunnittelu Niskasen Pekka Rautakoski. Kaikkein tärkein valinta oli löytää oikea henkilö valvomaan avaimet käteen periaatteella toteutetun työmaan edistymistä. Reijolle tuttu Ahon Juha Haapavedeltä (Rakennuslinkki) oli luonnollinen valinta valvojaksi. Juha on tuttu mies jo entuudestaan, yhteiset aikaisemmat projektit ovat luoneet miesten välille luottamuksellisen suhteen. ”Voimme seurata rauhallisin mielin sivusta rakennusprojektin edistymistä. Sähkösuunnitelman ja - työt toteuttaa Eduel Oy:n Toni Latvala, joka on yksi osakkeen omistajista. Itselläni on intohimona metsätyöt, joten tontin ja tien puuston poisto oli tottakai minun heiniäni”, sanoo Reijo.

Moni vierastaa ajatusta talvirakentamisesta. Reijo perheineen on kuitenkin 11 runko noousee tammikuussa 2013huomannut siinä useitakin hyviä puolia. Vaikka lumi ja pakkanen eivät nykyajan rakentamista haittaa, sesonki on ammattilaisille hiljaisinta aikaa. Talven kynnyksellä aloitettavaan projektiin saa siis helposti ja edullisesti alan parhaat ammattilaiset töihin. Kukapa meistä ei toivoisi voivansa rakentaa mahdollisimman kustannustehokkaasti mahdollisimman laadukasta jälkeä.

Seuraa sivustollamme miten Latvalan perheen rakennusprojekti etenee aina kaamoksen kynnyksellä aloitetusta raivaustyöstä harjakaisiin ja lopulta valmiin mökin tupaantuliaisiin.

Maasydänjärvellä pidetään 17.5. lomatonttipäivä. Tuolloin sinulla on mahdollisuus käydä paikan päällä tutustumassa Latvaloiden valmisteilla olevaan loma-asuntoon.

Tutustu Maasydänjärven tonttitarjontaan sivustollamme