Olemme päivittäneet tietosuojaselosteemme Lisätietoja

x

Maasydänjärvellä rakenteilla olevan loma-asunnon rakennusprojektin osa 5

WP 20140810 005Kesä hurahti; ensin kesäkuun kylmyyttä ihmetellen ja sitten heinäkuun helteitä taivastellen.

Ensimmäiset asukkaat muuttivat taloon jo kesäkuussa. Tulevan ulko-oven päällä ilmestyi linnunpesä, jossa nälkäiset linnunpoikaset kutsuivat emoaan. Lintu taisi olla metsäkirvinen, emon ulkomuotoa oli vaikea todentaa, sen verran vikkelästi se yritti harhauttaa tulijaa pesän lähettyviltä kauemmaksi. Syksyn kuiskaus on kuitenkin tyhjentänyt linnunpesän ja talo jää odottamaan uusia asukkaitaan.

Kolmen viikon kestoinen rakennustauko kesällä on niin ikään ohi ja projekti jatkuu omalla painollaan. Kesäkuussa asennettiin ensimmäiset laatat ja lattian kosteusprosentti laski niin alas, että vesieristeiden ja pintamateriaalien asennus voitiin aloittaa. Pesutilat saatiin valmiiksi ja vesirännit asennettua. Ulkomaalauskin saatiin päätökseen.

WP 20140810 020Nyt takka ja kiinteät kalusteet odottavat asennustaan. Ennuste on, että kalusteet olisivat asennettu 15.9 mennessä. Sitten alkaakin sisustaminen. Vaihe, joka on vähintäänkin yhtä tärkeä kuin pohjan tamppaaminen tai betonirautojen asentaminen. Sisustamisella rakennus muuttuu vapaa-ajankodiksi, kodiksi, joka on omistajansa näköinen.

Kesällä Maasydänjärven tarkastuskäyntien yhteydessä etelästä tulleet vieraat ihailivat ”oikeita Lapin maisemia” Pohjois-Pohjanmaan sydänmailla. Niin se on, häilyvä on Lapin raja kun luonnonkauneudella mitataan.

Syksyn kynnyksellä rakennusprojekti alkaa tulla kalkkiviivoille, puuhastelu tontilla kuitenkin jatkuu ja esimerkiksi pihatyöt jäävät suosiolla odottamaan ensi kevään muuttolintujen laulua.

Tutustu Maasydänjärven tonttitarjontaan sivustollamme