Olemme päivittäneet tietosuojaselosteemme Lisätietoja

x

Maasydänjärvellä rakenteilla olevan loma-asunnon rakennusprojektin osa 2

maaliskuun alussaEdellisessä jutussa kerroimme kuinka unelma tontista muuttui todeksi ja siitä miten hyvin suunniteltu rakennusprojekti pääsi mukavasti alkuun ensilumien kanssa yhtä aikaa.

Kevättä on jo ilmassa, talvi osoittautui vähälumiseksi ja leudoksi. Sää suosi työn tekemistä ja rakentaminen Latvalan perheen tontilla on jatkunut läpi koko pimeän talven.

Lumi ja vesi ehtivät tehdä kepposiaan rakennuksella, pohjan päälle ehti sataa vettä ja lunta ennen kuin taloon oli ehditty tehdä katteet. Helmikuun aikana rakennuksella lauloi kaksi puhallinta kilpaa, jotta pohja saatiin kuivaksi. Talon seinät saivat ulkoverhoilun ja katto työstettiin säänkestävään kuntoon.

takan alustan raudoitusTalven aikana rakennuksella on käynyt myös rakennusvalvoja tarkastuskäynnillä. Valvojan ja urakoitsijan varmistuttua siitä, että pohja on kunnossa alkoi pohjan tamppaus sekä eristyksien ja betonirautojen asentaminen. Takan ja savupiipun kohdalta alustan raudoitus on vahvistettu. Raudoituksiin on maaliskuun alussa asennettu lämmityskaapelit ja pohja valettiin maaliskuun alkupäivinä. Kun pohja oli valettu alkoi valu, joka sisälsi muutaman kuution vettä. Tämän vaiheen jälkeen oli tärkeää, että alusta sai kuivua rauhassa, oli varmistuttava siitä, että kosteus saatiin kokonaan pois sisätiloista.

Kalusteiden hankintaan ja sisustukseen on kiinnitettävä huomiota jo hyvissä ajoin ennen niiden asennusta. Siksipä myös Latvalat ovat jo valinneet kalusteet ammattilaisten antamia neuvoja apuna käyttäen. Kalusteiden toimitus tapahtuu kesäkuun alkuun mennessä.

naekyy urjanlinnastaRakennusprojekti siis etenee hyvää vauhtia ja Urjalan suunnalta katsottuna tontilla on jo näkyvissä tulevien kesien mansikkapaikka.

Seuraa sivustollamme miten Latvalan perheen rakennusprojekti etenee aina kaamoksen kynnyksellä aloitetusta raivaustyöstä harjakaisiin ja lopulta valmiin mökin tupaantuliaisiin

Tutustu Maasydänjärven tonttitarjontaan sivustollamme