Olemme päivittäneet tietosuojaselosteemme Lisätietoja

x

27.02.2014

Maasydänjärvellä olevan loma-asunnon rakennusprojekti - osa 2

jaerveltae paein 20140330Talvi on muuttunut kevääksi ja Maasydänjärvellä rakentaminen jatkuu. Kevään kynnyksellä taloon asennettiin ikkunat. Nyt oman tuvan ikkunasta voi kurkkia ensimmäisiä keväisen luonnon merkkejä.

Kosteiden tilojen seinien muuraaminen on saatettu loppuun, kiukaan ja takan savupiippu on on saanut hattunsa. Ilmastointiputket ovat asennettu yläpohjaan, joten pääsiäisen aikoihin taloon voidaan asentaa selluvillat.

eduel asentaa saehkoetMyös sähkötyöt ovat hyvässä vauhdissa, joskin työn etenemistä hieman viivytellään jotta lattiavalun, väliseinien ja savupiipun muurausten tuoma kosteus pysyisi hallinnassa. Tässä vaiheessa projektia on tärkeää huolehtia riittävästä tuuletuksesta.

Sähkönkulutus on työmaalla normaalia suurempaa, mutta se on ollut tiedossa ja siihen on osattu varautua.

savupiipun hattu 20140413Muutkin kuin karhut ovat heräilleet talviunilta, Maasydänjärven maisemissa sen huomaa vasaran kilkutuksena ja vilkkaana liikehdintänä vaunualueella. Maasydänjärvi valmistautuu kesään.

 

Kesä koittaa

WP 20140525 012Pääskysestä ei päivääkään, kesä on alkanut ja rakennusprojekti etenee pikku hiljaa. Sisällä on levytetty väliseinät. Samoin kelkkahuoneeseen on asennettu seiniin filmivanerit, ja sisustuslevyt.

Viime syksynä tien ja rakennuksen alta kaadetut puut on siivottu sopiviin kasoihin ja työmaakäyntien yhteydessä on tarkoitus niitä hiljalleen pilkkoa sauna- ja takkapuiksi.

Toukokuun lopussa paikan päällä kävi valvoja. Hän teki ammattilaisena muutamia tärkeitä havaintoja, joita rakentajien täytyy ottaa huomioon mm. radon-putken kotelointiin ja eristämiseen tulee kiinnittää huomiota.

Nyt edelleen odotetaan sitä että kaikki betoniset osat kuivuvat kunnolla ennen pinnoitteiden asentamista. Kuivumisaika on valamisen jälkeen noin 20-24 viikkoa, joka tarkoittaa sitä, että pinnoitteiden asennus toteutuu elo-syyskuussa. Samoihin aikoihin ajoittuu myös varaavan takan asennus.

 

Syksy saapuu

WP 20140810 005Kesä hurahti; ensin kesäkuun kylmyyttä ihmetellen ja sitten heinäkuun helteitä taivastellen.

Ensimmäiset asukkaat muuttivat taloon jo kesäkuussa. Tulevan ulko-oven päällä ilmestyi linnunpesä, jossa nälkäiset linnunpoikaset kutsuivat emoaan. Lintu taisi olla metsäkirvinen, emon ulkomuotoa oli vaikea todentaa, sen verran vikkelästi se yritti harhauttaa tulijaa pesän lähettyviltä kauemmaksi. Syksyn kuiskaus on kuitenkin tyhjentänyt linnunpesän ja talo jää odottamaan uusia asukkaitaan.

Kolmen viikon kestoinen rakennustauko kesällä on niin ikään ohi ja projekti jatkuu omalla painollaan. Kesäkuussa asennettiin ensimmäiset laatat ja lattian kosteusprosentti laski niin alas, että vesieristeiden ja pintamateriaalien asennus voitiin aloittaa. Pesutilat saatiin valmiiksi ja vesirännit asennettua. Ulkomaalauskin saatiin päätökseen.

WP 20140810 020Nyt takka ja kiinteät kalusteet odottavat asennustaan. Ennuste on, että kalusteet olisivat asennettu 15.9 mennessä. Sitten alkaakin sisustaminen. Vaihe, joka on vähintäänkin yhtä tärkeä kuin pohjan tamppaaminen tai betonirautojen asentaminen. Sisustamisella rakennus muuttuu vapaa-ajankodiksi, kodiksi, joka on omistajiensa näköinen.

Kesällä Maasydänjärven tarkastuskäyntien yhteydessä etelästä tulleet vieraat ihailivat ”oikeita Lapin maisemia” Pohjois-Pohjanmaan sydänmailla. Niin se on, häilyvä on Lapin raja kun luonnonkauneudella mitataan.

Syksyn kynnyksellä rakennusprojekti alkaa tulla kalkkiviivoille, puuhastelu tontilla kuitenkin jatkuu ja esimerkiksi pihatyöt jäävät suosiolla odottamaan ensi kevään muuttolintujen laulua.

Tutustu Maasydänjärven tonttitarjontaan