Olemme päivittäneet tietosuojaselosteemme Lisätietoja

x

Syksyinen sunnuntai, tabletti ja haave

Se oli taas yksi kauniin aurinkoinen sunnuntai viime syksynä, kun olimme käyneet retkeilemässä Rytivaarassa Suomen luonnon päivän kunniaksi. Ennen kotiinlähtöä Ouluun kävimme syömässä hotellilla, ja taisi olla jo serpentiinitietä alas ajaessa, kun innostuimme katsomaan tabletilta alueelta myytäviä mökkejä – ajankuluksi ja mielenkiinnosta tietenkin. Meille sopivia kohteita ei löytynyt, tai ne tuntuivat liian kalliilta, joten siirryimme sujuvasti tonttitarjonnan puolelle. Joitain kymmeniä kilometrejä myöhemmin löytyi sopivan kokoinen tontti, joka sijaitsi meille mieleisellä ja tutulla alueella, josta pääsisi kätevästi sekä rinteeseen että laduille, mutta jossa olisi oma rauha metsän laidassa.

Unelmat muuttuvat todeksi

MittauksetInnostusta oli vaikea pidätellä kun tajusimme, että oma mökki Syötteeltä olisi mahdollinen! Seuraavalla viikolla otimme yhteyttä Metsähallituksen myyntineuvottelijaan ja varasimme katsomamme tontin.

Lähdimme Syötteelle pian uudestaan, tällä kertaa maastopyöräilyn merkeissä ja kävimme samalla harppomassa tontilla tuvan paikkaa ja kokoa. Sijainti ja koko miellyttivät edelleen, harmitti vain, että sylintäyteinen mänty ja sen juurella oleva muurahaispesä keskellä tonttia taitaisi jäädä rakennuksen jalkoihin. Maisemia ei suuren kuusikon takaa tulisi näkymään, mutta ajatuksissa olikin ollut kaunis näkymä vanhaan hienoon metsään. Tähän saisi juuri sellaisen, oman talvisen tykkymaiseman.

Suunnitelmista kaupantekoon

MokkilatuAjatus alkoi muotoutua suunnitelmaksi. Yhteydenotto tulevaan mökkinaapuriin ja kunnan rakennusvalvontaan auttoivat päätöksenteossa. Teimme ostopäätöksen ja siitä suunnittelu lähti todella käyntiin. Tontin mittauksen jälkeen ruutupaperiluonnokset siirtyivät tietokoneen ruudulle alkutalven aikana. Seinät hakivat paikkansa puulieden ja ison keittiönpöydän ympärille. Kynttiläkuuset saivat kehykset isoista etelänpuolen ikkunoista ja hiihtokavereille tuli parvelle hyvin tilaa. Siinähän se on, näyttää aivan meidän mökiltä.

Hirsitalotoimittajan kanssa keskustelu alkoi sujuvasti omien luonnoskuvien kanssa. Materiaaliksi valikoitui komea ja luonnonmukainen massiivilamellihirsi. Suunnitelmat muuttuivat kevättalven aikana rakennuslupahakemukseksi ja aikaa jäi hyvin sopia muistakin rakentamiseen liittyvistä hankinnoista.

Seuraa sivustollamme Airaksisen perheen rakennusprojektin etenemistä Syötteen vaaramaisemissa. Lue miten haaveesta tuli totta ja seuraa kuinka raivaamaton tontti jalostuu unelmien vapaa-ajankodiksi.

Käy tustumassa Syötteen tonttitarjontaan sivustollamme: