Olemme päivittäneet tietosuojaselosteemme Lisätietoja

x

Hellekesän rakennustalkoot

Syötteen savottaKeväällä lumien sulettua pääsimme vihdoin toteuttamaan suunnitelmamme.

Tontti raivattiin ja suurimmat puut vietiin paikalliselle sahurille sahattavaksi ja puusepälle höylättäväksi. Arvokkaat järeät puut saisivat arvostetun tulevaisuuden tasoina ja saunapaneeleina. Rinnetontti tasoittui osaavan syötteeläisen maansiirtoyrityksen voimin valmiiksi perustustöille, joihin alkukesän lomaviikot kuluivat.

Keskikesällä rakentajat kävivät palkkatöissä, kun Hirsimestareiden pojat nostivat hirsirungon ja rakensivat mökin säältä suojaan. Siitä oli hyvä jatkaa. Seinät saivat pikku hiljaa maalipinnan, joka ei ollut aivan se suunniteltu sävy, mutta mainio väri kuitenkin. Ikkuna-aukot saivat ikkunat, joiden väri myöskin poikkesi alkuperäisestä ajatuksesta, mutta jotka lopulta olivat paljon paremmat. Sisälle rakentui väliseiniä, parvi sai lattian. Kattohuopa naulattiin öisin. Yön pimeimmät ja päivän helteisimmät tunnit nukuttiin. Hienoja hetkiä oli aamun sarastaessa kuunnella kun ensin tilhiparvi ja hieman myöhemmin joutsenet lensivät yöpuulta päiväaskareisiinsa. Sateet alkoivat, kun katto oli saatu valmiiksi.

Syotteen katton rakennusTöitä tehtiin pääosin kaksin, pitkiä vähintään 12-tuntisia päiviä, eikä Syötteen vaarametsiin ennätetty ulkoilemaan. Luppoveteen pulahdettiin vain kerran, niin täynnä päivät olivat rakentamista. Mustikat kasvoivat aivan tontin kulmalla niin mehevinä, että niiden poimimiseen sentään nipistettiin sieltä täältä aikaa. Eniten jälkeä syntyi niinä päivinä, kun sukulaisia ja ystäviä oli työmaalla apuna. Sähkö- ja LVI-töissä luotimme ammattilaisiin.

Kolme viikkoa kului nopeasti. Kesän päätyttyä rakentaminen jatkuu viikonloppuisin.

Seuraa sivustollamme Airaksisen perheen rakennusprojektin etenemistä Syötteen vaaramaisemissa. Lue miten haaveesta tuli totta ja seuraa kuinka raivaamaton tontti jalostuu unelmien vapaa-ajankodiksi.

Käy tustumassa Syötteen tonttitarjontaan sivustollamme: