Olemme päivittäneet tietosuojaselosteemme Lisätietoja

x

Loma-asunto on valmis kun ensimmäiset löylyt on heitetty (osa 3)

Lue aikaisemmat osat Syötteen loma-asunto rakentamisesta Laatumaa.fi-sivuilta

 

Syoete rakennusprojektiSyksyn saavuttua rakentaminen jatkui viikonloppuisin. Syötteen koti oli sen verran valmis, että luovuimme kesän vuokralla olleesta väistömökistä ja siirryimme omalle parvelle retkipatjamajoitukseen ja mikroruokintaan. Hyvissä ajoin ennen pakkasen tuloa ennätettiin eristää ja paneloida yläpohja. Emäntä suti paneeleihin sävyä sitä mukaan kun kattoa ja väliseinää valmistui. Ikkunoiden ja ovien listoitus tuntui jo viimeistelyltä.

Pimenevien iltojen nopeasti hupenevina tunteina rälläkkä lauloi otsalampun valossa ja laattalattiaa valmistui. Liesileivinuunin saapuminen lämpöä ja savunhajua tuomaan, ja eristepaaleilta pöydän ääreen syömään pääseminen, vaikkakin raksapöydän, olivat merkkejä siitä, että valmista alkaa tulla. Loppuvuodesta päästiin sisävessaan, asennettiin keittiönkaapit ja siirryttiin työmaavalaisimista lopullisiin lamppuihin muutamien onnea tuovien sirpaleiden jälkeen.

Lokakuussa tullut lumipeite alkoi jo marraskuussa olla niin paksu, että puutavaran saaminen taapeleista kävi työlääksi. Joululomalla sisustettiin mökki sohvalla, ruokapöydällä ja sängyllä siihen kuntoon, että voitiin aloittaa hiihtoseisokki ja talven ajaksi keskityttiin lumiharrastuksiin. Saatiin levätä ja nauttia mökkielämästä. Talven mittaan lunta tulikin niin paljon, että edes metrin korkeita taapeleita ei erottanut hangesta.

Syöte rakennusprojekti valmistaRakennustyöt jatkuivat toukokuussa, kun kevät sulatti lumet suksien alta. Lumen alta paljastuvat lautapinot käskyttivät takaisin sirkkelin äärelle. Kevätauringossa viimeisteltiin takapihan terassi. Sauna valmistui, nikkaroitiin hyllyjä ja kaapinrunkoja omalta tontilta sahatusta puutavarasta. Naapuritontilla alkoi maanrakennustyöt, mikä vauhditti myös ylijääneen rakennustavaran siirtelyä pois jaloista varastoihin ja polttopuiksi. Loppukesälle jäi pientä puuhastelua varaston rimoituksen ja suksistudion parissa ja seuraavalle kesälle kuntan istutus. Eikö mökkiä voisi sanoa valmiiksi, kun ensimmäiset löylyt on heitetty? Saunomisessa olennaista on myös kunnon saunalenkki, joten tänä kesänä päästään jo nauttimaan Syötteen luonnosta pihamaata pidemmällä.

 

Tutustu Syötteen ja muiden matkailukeskusten laajaan tonttivalikoimaan näillä sivuilla