Olemme päivittäneet tietosuojaselosteemme Lisätietoja

x
Tontit

Enontekiö, Hetta osayleiskaava Tontti 12

Varattu 09.10.2020 asti

Enontekiön Hetassa Muotkajärven rannalla ilta-aurinkoon avautuva tontti noin 10 km päässä kyläkeskuksesta. Tontti on mukavalla kankaalla naavamäntyjen keskellä. Muotkajärvessä on hyvä kalakanta ja yhteys puroa pitkin Ounasjärveen. Tontti rajoittuu isoon valtionmaahan. Tie perille, ei vesi- tai viemärijohtoa. Kelkkareitti kulkee alueen tonttien läheltä. Tontille saa rakentaa loma-asuinrakennuksen 150 kerrosneliöä, josta asuinkerrosalaa saa olla enintään 120 krm2. Tontin voi vaihtoehtoisesti myös vuokrata, jolloin sinulle jää enemmän euroja rakentamiseen.

Perustiedot

Sijainti:
Enontekiö , Hetta osayleiskaava Tontti 12, 99400 Enontekiö
Tyyppi:
erätontti
Velaton hinta:
21 600 €
Myyntihinta:
21 600 €
Ranta:
Ei rantaa, järvi
Rannan kuvaus:
Ranta vieressä
Vesistön nimi:
Muotkajärvi

Muuta

Lisätietoja:
Tie perille

Tontti ja kaavoitus

Tontin kuvaus:
Tontti on mahdollista myös vuokrata. Vuokra-aika on 40 vuotta kerrallaan. Elinkustannusindeksiin sidottu perusvuokra on 6 % tontin myyntihinnasta. Vuokralaisella on vuokrakauden aikana etuoikeus neuvotella tontin ostamisesta. Myyntihinta on aina Metsähallituksen myyntihetkellä määrittämän hintatason mukainen. Vuokrauksessa tarkistamme luottotiedot.
Lisätietoa vuokrauksesta myyjältä.
Tontit 1-9 rajoittuvat rantaan. Tonttien 10-15 ja järven välissä kapea tonttiin kuulumaton kaista, joka kaavassa merkinnällä MY (maa- ja metsätalousvaltainen alue, jolla ympäristöarvoja. Venettä voi pitää tontin kohdalla rannassa.
Tontin pinta-ala:
8 700 m²
Rakennusoikeus:
150 m²
Lisätietoja rakennusoikeudesta:
Hetan ympäristön ranta-alueiden osayleiskaavasta löytyy rakentamista koskevia määräyksiä, kaavamääräykset ohessa liitteenä. Tontin kaavamerkintä RA. Lisäksi rakentamiseen liittyvistä asioista saa lisätietoa Enontekiön kunnasta, Ounastie 165, 99400 Enontekiö (Hetta). kirjaamo(at)enontekio.fi tai https://enontekio.fi/asuminen-ja-ymparisto/rakennusvalvonta/
Tontin omistus:
oma
Kaavoitustilanne:
osayleiskaava
Käyttö- ja luovutusrajoitukset:
Tonteille tie perille, tieliittymän rakentamisesta tontille vastaa tontin ostaja/vuokraaja.
Alueelle johtava tie on Vajemuotkan metsätie (ent. Kiekerörovan metsätie), jota tällä hetkellä hallinoivat yhdessä Enontekiö yhteismetsä ja Metsähallitus.
Vajemuotkan metsätie tiekunta on perustettu joka päättää osakkaiden yksikkömaksuista ja tien kunnossapidosta.
Tontin ostajan/vuokraajan tulee liittyä perustettuun Vajemuotkan metsätie tiekuntaan ja vastata omalta osaltaan tien ylläpitoon kuuluvista kustannuksista.
Tontit 10-15 sijaitsevat osakkuustien varrella, tonteille 1-9 johtaa osakkuustieltä Kiinteistökehityksen rakentama sivutie. Tontit 1-9 rajoittuvat rantaan.
Tonttien 10-15 ja järven välissä on kapea tonttiin kuulumaton kaista, joka kaavassa merkinnällä MY (maa- ja metsätalousvaltainen alue, jolla ympäristöarvoja).
Venettä voi pitää tontin kohdalla rannassa.

Kohteen kuvaus

Kiinteistötunnus:
047-893-12-1 määräala

Palvelut ja liikenneyhteydet

Lisätietoja palveluista:
Hetan kylä noin 10 km päässä, josta löytyy kaikki palvelut. Enontekiön lentokenttä sijaitsee noin 5 km päässä. Kalastus- ja metsästysluvat Eräluvat.fi -sivuilta: virkistyskalastusalue "Enontekiön erämaa 1551" ja metsästysalue "Hetta-Karesuvanto 1614".
Sijainti kartalla