Olemme päivittäneet tietosuojaselosteemme Lisätietoja

x

Vuokratontti vai oma tontti

Vuokralle

20.8.2013 Sallatunturi RA 1 8 043

Laatumaa -tontin voit aina vuokrata, kuten suurin osa asiakkaistamme tekeekin. Vuokraamalla mökkitontin et sido rahojasi maapohjaan vaan voit käyttää eurot vaikka loma-asuntosi rakentamiseen ja varusteluun tai laittaa ne muuhun sijoituskohteeseen. Metsähallitus maksaa myös maapohjan kiinteistöveron koko vuokra-ajalta. Samoin säästyt varainsiirtoveron maksamiselta, maksat vain vuokraoikeuden kirjaamismaksun maanmittauslaitokselle. Tästä vuokrasopimuksen kiinnityskelpoisuudesta voi olla hyötyä silloin, kun haet rahoitusta mökin rakentamiseen. Kannattaa myös muistaa, että liiketoimintaa harjoittava yritys voi vähentää vuokramenot liikekirjanpidossaan.

Vuokrasopimus tehdään 40 vuodeksi, joten se on turvallinen vaihtoehto. Lisäksi sopimus voidaan uusia ajan umpeutuessa, mikäli vuokralainen on hoitanut kaikki velvoitteensa. Voit myös siirtää vuokraoikeuden toiselle ilman Metsähallituksen kuulemista.

Vuokrattuasi tontin voit ostaa sen kesken vuokrakauden, mikäli vuokrasopimuksessa on osto-optio. Ensin selvitetään, ettei mitään estettä kaupanteolle ole ja tontille määritetään hinta. Kun kauppakirja on allekirjoitettu, niin vuokrasopimus päättyy.

Omaksi

Suurimman osan tonteista voit ostaa heti omaksesi, mikäli niin haluat. Ostomahdollisuus on mainittu kohteen esittelyssä. Metsähallitus hoitaa kaikki kauppaan liittyvät järjestelyt ja paperityöt. Käymme huolellisesti kanssasi läpi kauppakirjan ennen kaupan allekirjoitusta.

Kauppakirjan allekirjoitustilaisuudessa on mukana myyjä ja ostaja tai heidän valtuuttama henkilö valtakirjalla sekä kaupanvahvistaja. Allekirjoitustilaisuus voidaan järjestää joustavasti aivan eri paikkaan kuin missä ostettava tontti sijaitsee. Allekirjoituksen jälkeen vuorossa on varainsiirtoveron maksaminen ja lainhuudon hakeminen sekä rakennusluvan hakeminen

Voiko tontin ostaa tai vuokrata ilman että tietää koska aikoo rakentaa? 

Kelloniemi AP 19 1 137Joskus tulee eteen tilanne, jossa löydät juuri sinulle sopivan tonttin, mutta rakentaminen ei ole sinulle heti mahdollista.  Saadaksesi tämän unelmiesi tontin, kannattaa se ostaa tai vuokrata heti omaan käyttöön. Metsähallitus ei vaadi rakentamista myymälleen tai vuokraamalleen tontille, joten voit nauttia siitä myös rakentamattomana.  Myöskään kunnat eivät ole antaneet rakentamiskehoitusta lomakäyttöön tarkoitetuille tonteille.  Voit siten aloittaa rakentamisen sinulle sopivana ajankohtana tai mahdollisesti luopua tontista myöhemmin. Maata pidetään hyvänä sijoituksena, jonka arvo ei alene pitkässäkään juoksussa.

Tutustu Tontin ostajan ja vuokraajan tietopakettiin.

Myyjämme kertovat mielellään lisätietoja, ota yhteyttä!

 

X

Tutustu tontin ostajan & vuokraajan tietopakettiin