Olemme päivittäneet tietosuojaselosteemme Lisätietoja

x

Mukavuudet mökille ilman sähköverkkoa

AurinkopaneliIlman sähköliitttymää oleville mökeille voi nyt saada sähköistyksen tuomat mukavuudet helposti ja edullisesti.

Aurinkopaneeleiden, akkujen, invertterin ja varavoimana olevan aggregaatin avulla saadaan sähköt toimimaan lähes sähköverkon tavoin. Järjestelmän koko riippuu tarpeesta ja sitä voi laajentaa tarpeen mukaan myöhemmin. Jo pienellä 100W mökkipaneelilla ja akulla saa LED valaistuksen ja muita vähän kuluttavia laitteita toimimaan. Isommissa 500 – 1500W järjestelmissä on varaa käyttää jo enemmän kuluttavia laitteita esim. jääkaappi, kahvinkeitin jne.

Auringosta saadaan suuri osa sähköstä keväästä syksyyn, mutta talviaikana joudutaan turvautumaan polttoainekäyttöiseen varavoimaan. Lämmitys mökissä hoidetaan esim. polttoainekäyttöisellä lämmittimellä tai puulämmityksellä. Mökki on käytännössä talvella kylmänä kun siellä ei olla paikalla eikä se siten aiheuta kustannuksiakaan.

Järjestelmässä kannattaa käyttää pienjännitettä 12-48V aina kun mahdollista, mutta normaali 230V on myös käytössä. Valaistus kannattaa toteuttaa vähän virtaa kuluttavilla LED valoilla. Järjestelmän voi asentaa itse, vaikka se suositellaan asennettavaksi ammattilaisen toimesta. Aurinkopaneelijärjestelmään ei yleensä tarvita toimenpidelupaa, mutta asiasta kannattaa varmistua kunnan rakennusvalvonnasta.

 

 

X

Tutustu tontin ostajan & vuokraajan tietopakettiin