Olemme päivittäneet tietosuojaselosteemme Lisätietoja

x

SIJOITA SUOMEEN

Metsähallituksella on hallinnassaan yli 12 miljoonaa hehtaaria valtion maa- ja vesialueita ympäri Suomea.
Metsähallitus Kiinteistökehitys tekee kiinteistöjalostusta tuntureilla, rannoilla, metsissä ja taajamissa. Haemme tarpeeseesi Suomen parhaan kohteen ja tarvittaessa räätälöimme yhdessä toimivan kaavan.

Ykköskohteitamme ovat Ruka, Saariselkä, Ylläs, Syöte ja Hossa.

Tilaa yrityksille ja sijoittajille suunnattu uutiskirjeemme.

HOSSA - Suomussalmi

Hyvän suosion saaneen Hossan kansallispuiston vierestä löytyy useita alueita matkailua palvelevaa rakentamista varten. Hossan alueen yleiskaava tarkistettiin vuonna 2018 ja kaavan keskeiset rakentamisen alueet sijoittuvat luontokeskuksen läheisyyteen ja Seipiniemeen.

Alueiden (RM) rakentaminen edellyttää tarkempaa toteuttamissuunnitelmaa tai asemakaavaa. Asemakaavoitus aloitetaan luontokeskuksen läheisyydestä talvella 218-2019. Luontokeskuksen läheisyyteen on mahdollista sijoittaa luontomatkailua tukevaa hotelli- ja ravintola rakentamista, mökkirakentamista, leirintäalue, matkailuauto- ja vaunualue. Alueen rakentamista nopeuttaa kunnallistekniikan valmius.

Seipiniemeen on varattu alueita taajaman ulkopuolelta luonnonkauniille paikoille, mutta ne voivat tukeutua luontokeskuksen ja Hossan taajaman palveluihin. Alueet on liitettävä kunnallistekniikkaan.

Kaava-aineisto kaavamääräyksineen löytyy Suomussalmen kunnan verkkosivuilta Kaavoitus-osiosta.

Alueen palvelut ja harrastusmahdollisuudet

www.hossa.fi

Yhteystiedot

Jarkko Mähönen
Kaavoitusinsinööri
jarkko.mahonen@metsa.fi
puh. 040 540 6266

(Valokuva: Hannu Huttu)

X

Tutustu tontin ostajan & vuokraajan tietopakettiin