Olemme päivittäneet tietosuojaselosteemme Lisätietoja

x

Ylitornio, Vuonorova

Liiketoiminta-alue

Lomatonttialue tai lomakylä       

Liiketoimintamalli

Kohteen voi toteuttaa rakentamalla alueelle vesihuolto, tiet ja sähköistys valmiiksi ja myymällä tai vuokraamalla tontit sen jälkeen kuluttajille.
Toisena vaihtoehtona on jalostaa aluetta pidemmälle rakentamalla tonteille rakennukset valmiiksi ja myydä tai vuokrata niitä kuluttajille tai harjoittaa niillä itse majoitus- tai muuta liiketoimintaa. 

Alueen potentiaali

Vuonorovan rakennuskaava-alue sijaitsee Länsi-Lapin isoimmalla järvellä, Miekojärvellä, Ylitornion kunnassa.  Alueelle on kaavoitettu loma-asumiseen ja liiketoimintaan tarkoitettuja tontteja.   Alue on neitseellisessä tilassa, joten sen kehittämiseen pääsee puhtaalta pöydältä.  Se on myös mahdollista kaavoittaa uudestaan.  Ympäristössä on monipuoliset luontoon liittyvät aktiviteetit, mm. veneily, kalastus, marjastus, metsästys ja moottorikelkkailu.  Alle 100 km päässä sijaitsevat Rovaniemi, Kemi ja Tornio.  Ylläksen laskettelukeskukseen on matkaa 120 km, Torniojoelle ja Ruotsin rajalle 40 km.  Erikoisuutena alueen vieressä on valtakunnallisesti arvostettu ampumaurheilukeskus, joka avaa uusia mahdollisuuksia alueen vetovoimaan.  Alue on maapohjaltaan ja maastonmuodoiltaan helposti rakennettavaa ja sillä on oma hiekkaranta. 

Pääomatarve

Myyntihinta 1,6 M€ noin 75 hehtaarin suuruiselle alueelle.  Hankkeen kokonaistoteutuksen hinta riippuu toteutettavasta mallista ja valmiusasteesta. 

Maa-alue myydään tai vuokrataan erikseen sovittavin ehdoin.  Alueeseen voidaan neuvotella vieressä olevaa lisämaata eri hintaan.

Suunnitelmat

Kohteeseen on laadittu rakennuskaava, joka mahdollistaa noin 14 680 kerrosneliömetrin rakentamisen. Se koostuu 68 loma-asuntotontista ja 6 liikerakennustontista.  Kaava on laadittu v. 1995, joten sen ajanmukaistamista voi harkita.  Alueen toteuttamiseen voi ryhtyä välittömästi. Kunnallistekniikan toteuttamisesta on sovittava kunnan kanssa ja sähköistyksestä sähköyhtiön kanssa.