Olemme päivittäneet tietosuojaselosteemme Lisätietoja

x

YLLÄS - Kolari

Yllaes Mikko Koutonen 1022 fo41P5JP vastavalo 341157 600

Ylläs on Suomen suurin laskettelukeskus. Laskettelukeskuksesta avautuvat huikeat maisemat Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon. Ylläksellä on paljon tekemistä ympäri vuoden, monipuoliset palvelut, tapahtumat ja ohjelmat. Ylläksen kylät Äkäslompolo ja Ylläsjärvi tarjoavat mukavan maistiaisen lappilaisesta elämästä.

Metsähallitus on Ylläksen alueella suurin maanhaltija. Eriasteisia kaavoja ja kehittämissuunnitelmia on sekä Äkäslompolon että Ylläsjärven puolella runsaasti. Kaavat on mahdollista räätälöidä asiakkaan tarpeen mukaisiksi.

Äkäslompolon Röhkömukanmaan loma-asuntoalueen kaavan tonteista noin puolet on myyntivalmiina ja toinen puoli on otettavissa nopeasti myyntiin joko yksittäisinä tontteina tai kortteleittain.  

Äkäslompolon Maahisentien asemakaavassa on liike- ja loma-asuntojen tontteja keskeisellä paikalla. Tonteilla on rakennusoikeutta 1 800-3 400 k-m2. Alueella on valmiina tiet, sähköt ja vesihuolto ja suurin osa tonteista on jo rakennettu.
Esite Maahisentie
Maahisentie kaavaselostus ja -määräykset
Maahisentie rakennustapaohjeet
Maahisentien tontit kaavakartalla

Lähellä Äkäslompoloa Muonion kunnan puolella Pallas-Yllästunturin kansallispuiston rajalla on Kukaslompolon ranta-asemakaava, joka on myös mahdollista päivittää asiakkaan tarpeiden mukaisesti.
Kukaslompolon kaavakartta

Ylläsjärven asemakaavassa Sulaojalla on vapaana matkailupalvelutontti RM 26, jolla on rakennusoikeutta 1 600 k-m2. Kunnallistekniikkaa ei ole perille, mutta sekä tiet, että vesi- ja sähkölinjat ovat lähellä. Latureitit ja hotellipalvelut ovat myös lähellä.

Ylläksen Maisematien varteen on laadittu huippupaikoille matkailukylän Masterplan. Uusia majoituspaikkoja on 13 000 ja rakennusoikeutta yli 330 000 k-m2.

 

Valokuva: Mikko Koutonen / Vastavalo