Ostaminen on mutkatonta ja helppoa

Tarvittaessa opastamme ostajaa kaupanteon kaikissa eri vaiheissa, jotta kaupat sujuvat luotettavasti ja turvallisesti. Valmistelemme kaupan asiakirjat kaupantekoa varten, sovimme yhdessä kaupantekotavan ja opastamme kaupan jälkitoimenpiteissä. Sähköinen asiointi on erityisen helppoa, nopeaa sekä ajasta ja paikasta riippumatonta

Kohteita voidaan myydä joko ennalta määritettyyn hintaan tai tarjousmenettelyllä. Tarjousmenettely toteutetaan yleensä huutokauppana Huutokaupat.com-sivustoa käyttäen. Muissa tarjousmyyntikohteissa tarjouksen voi lähettää sähköpostilla tai lähettämällä tarjouslomakkeen (pdf) kohteessa olevien ohjeiden mukaisesti. Tarjouskohteiden myyjällä on oikeus hylätä myös korkein tarjous.

Kohdetietojen yhteydessä annetut puustotiedot ovat arvioita, ja ne perustuvat myyjän olemassa olevaan metsävaratietoon. Tarjouksen tekijän tulee tutustua kohteeseen ja tehdä itsenäinen arvio kohteen puustosta ja muista mahdollisista arvoista.

Ostaja sitoutuu allekirjoittamaan kaupan viipymättä erikseen sovittavan aikataulun mukaisesti tarjouksen tultua hyväksytyksi. Kauppa on Metsähallituksen puolesta hyväksytty vasta sitten, kun kaupalle on valtuutus.

Kauppakirja

Kaupat pyritään toteuttamaan ensisijaisesti sähköisesti kiinteistoasiat.fi -palvelussa. Vaihtoehtoisesti kauppa voidaan tehdä myös perinteisesti paperilla kaupanvahvistajan läsnä ollessa. Kauppatavasta riippumatta myyjä valmistelee kauppakirjan ja hankkii tarvittavat dokumentit.

Metsätilakauppaan liittyvät yleiset myyntiehdot ja kulut

Ostajalle kaupasta tulevat muut kustannukset:

  • kaupanvahvistajan palkkio, 120 € (1.1.2017 alkaen)
  • varainsiirtovero, 4 prosenttia kauppahinnasta
  • lainhuudon lunastus, 111 € (1.1.2021 alkaen)
  • sähköinen kauppa, 185 € (asiointimaksu), sis. lainhuudon (1.1.2021 alkaen)
  • määräalojen osalta lohkomisen kulut

Kaupan jälkeen

Kaupan jälkeen ostajalla on velvollisuus maksaa varainsiirtovero (4 %) ja haettava lainhuutoa määräajassa eli viimeistään 6 kuukauden kuluessa. Sähköisessä kaupassa varainsiirtovero maksetaan yleensä välittömästi lainhuudon hakemisen yhteydessä. Lainhuutohakemus, jonka voi laittaa vireille myös kaupanvahvistaja, käynnistää määräalan lohkomisen.

Varainsiirtoveron voi maksaa ja tehdä siitä ilmoituksen verottajan sähköisessä OmaVero -asiointipalvelussa tai vero.fi-sivustolta saatavien ohjeiden mukaan.

Ota yhteyttä myyjiimme!