Yritystontteja asiakkaiden tarpeisiin

Onko suunnitelmissasi hotellin, lomakylän tai liikerakennuksen rakentaminen? Autamme sinua etsimään liikeideallesi parhaan mahdollisen maa-alueen.

Haluamme turvata kumppaneillemme mahdollisuuden tuottaa kestäviä ja turvallisia erä- ja luontomatkailupalveluita alueillamme. Tarjolla on sekä valmiita tontteja että yleiskaavoitettuja, asemakaavaa tarvitseva alueita. Asemakaavaa voidaan räätälöidä yrityksesi tarpeiden mukaisesti – toimintamme tavoitteena ovat yrittäjiä palvelevat ratkaisut.

Toimintatapoihimme kuuluu sopivimman tontin ja tontin luovutusmuodon tarjoaminen yrityksille. Jos hankesuunnittelussa halutaan muokata kaava tai laatia uusi kaava, voit varata alueen esisopimuksella itsellesi. Kun siirrytään suunnittelusta toteutukseen, voit ostaa tai vuokrata tontin. Vuokrattu tontti on mahdollista myöhemmin myös lunastaa omaksi.

Jos valmiista tonteista ei löydy sopivaa vaihtoehtoa, soveltuvaa tonttia voidaan etsiä yleiskaavoitetuilta alueilta. Rakentamista varten yleiskaavoitetut alueet tarvitsevat tarkemman asemakaavan, jota voidaan räätälöidä yrityksesi tarpeiden mukaan.

Jos yleiskaavoitetuiltakaan alueilta ei löydy sopivaa paikkaa, tarkastelu voidaan laajentaa kaikille valtion liiketoiminnan alueille – tällöin apuna ovat Metsähallituksen kaavoitusinsinöörit. On kuitenkin hyvä huomioida, että yritystoiminnan aloittaminen vaatii myös kaavoittamisen tai suunnittelutarveratkaisun, eli toiminnan aloittaminen voi kestää pidempään. Kaavoitusprosessissa kuluu aikaa keskimäärin puolitoista vuotta.

Räätälöityä kaavoitusta

Valmiitakin tonttejamme ja yleiskaavoitettuja alueita on mahdollista räätälöidä yritysten tarpeiden ja toiveiden mukaisesti. Tällaisissa tapauksissa laaditaan yleensä ensimmäiseksi esisopimus tontin ostamisesta tai vuokraamisesta. Esisopimuksessa määritellään kaikki hankkeen ja kaavoituksen kustannukset, jotka yrittäjä itse maksaa.

Kaavoittamisessa tehdään yhteistyötä kunnan kanssa. Kaavoitusprosessissa me teemme kunnalle aloitteen, mutta kunta lopulta päättää, hyväksytäänkö kaavamuutos tai uusi kaava. Hyväksymisen jälkeen tontille voi hakea rakennusluvan ja aloittaa rakennushankkeen.

Valmiiksi kaavoitettuja tontteja on mahdollista räätälöidä kaavamuutoksin. Kaavamuutosta voidaan hakea esimerkiksi silloin, kun haluat rakennuttaa hotellitontille luhtitaloja osakkeiden myyntiin. Tällöin esisopimukseen kirjataan kustannusten lisäksi se, minkälaisia muutoksia haetaan ja minkälaiseksi alueen kaavaa yritetään saada.

Myös yleiskaavoitetuille tai kokonaan kaavoittamattomille tonteille voidaan laatia kaavoitus tarpeidesi mukaan. Yhteistyötä tehdään kunnan kanssa, minkä lisäksi asemakaavaa varten tehdään usein esimerkiksi luonto- tai muita esiselvityksiä.

Ota yhteyttä!

Tauno Kandelin

Kiinteistökauppapäällikkö, Kuopio

040 532 5552

Kari Männistö

Myyntipäällikkö, Rovaniemi

0400 180 063

Timo Karhapää

Kehitysasiantuntija, yrityskohteet, Helsinki

040 758 8882

Tilaa uutiskirjeemme yrityksille ja sijoittajille

Tilaa uutiskirjeemme helposti sähköpostiisi – kuulet ensimmäisten joukossa kohteisiimme liittyvistä ajankohtaisista asioista.

Tilaa uutiskirje