Yrityskohteiden asiakastarinat

Elinvoimaisiin kuntiin syntyy myös uusia yrityksiä, jotka tarvitsevat erilaisia toimitiloja. Metsähallituksella on yritystoimintaan sopivia valmiita tontteja, mutta tontteja on mahdollista kaavoittaa myös suoraan yritysten tarpeisiin. Näin tonteista tulee kerralla käyttötarkoitukseltaan ja rakennusoikeuksiltaan sopivia. Tässä osiossa julkaisemme yrittäjien omia tarinoita. Toivomme, että nämä tarinat inspiroivat sinua.

Mies seisoo valkoisen kuorma-auton edessä.

Raskas kalusto vihertyy Keuruulla

Kesäisenä päivänä Keuruun yrityspuiston laidalla on näytillä konekalustoa vihreimmästä päästä – täyssähköinen kuorma-auto sekä sähköinen pienkuormaaja.

Talvinen tunturimaisema Levin matkailukeskuksessa.

Vastuullisuus ohjaa Levin kasvua

Levi on kasvanut kansainväliseksi hiihtokeskukseksi, joka ei häviä palvelutarjonnassaan millekään alppikylälle. Kasvun taustalla on laaja-alainen yhteistyö useiden toimijoiden kesken.

Mies seisoo kalliolla ja osoittaa lahden takana näkyvää rantaa.

Matkailukaava herätti Pistohiekan eloon

1960- ja 70-luvuilla kaikki Suomessa matkailleet tiesivät Puumalan Pistohiekan. Legendaarinen leirintäalue keräsi kesäisin tuhansittain ihmisiä.

Huoneistossa on lasinen katto ja päätyseinä on kokonaan ikkunapintaa.

Elämys mäntymetsän keskellä

Levin Taalossa sijaitsevalla Oloresort-majoituskohteella on takanaan ensimmäinen talvisesonki, ja yrittäjä Teuvo Pakasen mukaan asiakkaiden Booking-palvelun kautta antamat palautteet ovat mairittelevia.

Mies on kyykyssä laiturilla ja taustalla näkyy järvimaisema

Yö lasikattoisessa kodassa Apukassa

Matkailuyritys Apukka Resort Oy Rovaniemen Olkkajärvellä laajensi toimintaansa pitkän koronakurimuksen päätteeksi. Metsähallituksella oli oma roolinsa yrityksen kehittämisessä.

Vanhemmat ja kaksi lasta istuvat kiven päällä metsässä

Yrittäjäksi Hossan

Minna ja Petteri Niskanen aloittivat matkailuyrittäjinä Hossassa kesällä 2021. Heidän Hossanportissaan voi majoittua mökeissä upealla hiekkarannalla tai puissa tentsile-teltoissa. Mutta mistä kaikki alkoi?

Matkustajalaiva m/s Sergei lähikuvassa

Monipuolisella matkailupalvelutarjonnalla pärjää

Kaloistaan ja kuohuistaan tunnetun Karvion kosken rannalla sijaitsee perinteikäs Karvion leirintäalue. Mika Mäkelä osti sen toiminnat vuonna 2018 ja maapohjan Metsähallitukselta keväällä 2020.