Konesalit

Konesalit eli datacenterit liittyvät keskeisesti nykyaikaiseen tietoyhteiskuntaamme. Dataliikenteen kasvun myötä konesaleja perustetaan koko ajan lisää. Myös valtionmaille voidaan sijoittaa konesaleja siinä kuin muutakin yritystoimintaa. Niiden perustamiseen liittyy kuitenkin erityisiä selvitystarpeita esimerkiksi sähkönsaannin, hukkalämmön hyödyntämisen ja kaavoituksen osalta.

Metsähallitus on tehnyt esiselvitystyötä soveltuviksi arvioitujen lokaatioiden osalta valtionmailla. Kysy lisää asiasta!

Esimerkkialue: Loviisa, Itäinen liittymä

Myydään tai vuokrataan Loviisassa asemakaavan mukainen tontti.

Tonttialueen koko on noin 6,9 hehtaaria ja sille on osoitettu rakennusoikeutta 26 400 kerrosneliömetriä. Käyttötarkoitus asemakaavassa on liikenneterminaali, mutta käyttötarkoitus on helposti muutettavissa esimerkiksi teollisen tuotannon tarpeisiin sopivaksi tai datacenteriksi. Konesalikäyttöä tukevat kaupungin ja paikallisen energiayhtiön kanssa käydyt keskustelut ja tontista tehty esiselvitys. Metsähallituksen hallinnoima alue kytkeytyy kaupungin vastaavaan tonttialueeseen, joka on kokonaisuudessaan kooltaan lähes 100 hehtaaria.

Loviisa Itäinen liittymä idästä. Kuva: Loviisan kaupunki.

Loviisan strategisella kasvualueella sijaitseva tontti ja edellä mainittu kehittämiskokonaisuus sijaitsee suoraan tien E 18 varressa mahdollistaen sujuvat yhteydet sekä pääkaupunkiseudulle että muualle Suomeen.

Ota yhteyttä!

Tauno Kandelin

Kiinteistökauppapäällikkö, Kuopio

040 532 5552

Timo Karhapää

Kehitysasiantuntija, yrityskohteet, Helsinki

040 758 8882