Mathildedal – kehittyvä ruukkikylä Salossa

Salon Mathildedalissa matkailija pääsee kokemaan ruukkikylän tunnelmaa sekä patikoimaan Teijon kansallispuiston meri-, järvi- ja suomaisemiin. Alue tarjoaa mahdollisuuksia monenlaiselle yrittämiselle.

Idyllisen rosoinen Mathildedal kätkee sisälleen modernin ja vireän kyläyhteisön, jossa luova taiteellinen ilmapiiri ja yrittäjähenkisyys kukoistavat. 1800-luvun ruukkimiljöön ravintolat ja kahvilat, viehättävät majoituspaikat, käsityöläispuodit ja aktiviteettipuistot tarjoavat kaikenikäisille matkailijoille nähtävää ympäri vuoden.

Teijon kansallispuiston merkityt ja viitoitetut reitit sopivat hyvin päiväretkille, mutta eripituisia reittejä ja Mathildedalin kulttuurinähtävyyksiä yhdistämällä tekemistä riittää koko viikonlopuksi.

Hallinnassamme on keskeisellä paikalla kylää sijaitseva 52 hehtaarin Tullinmetsä. Olemme teettäneet alueelle kehittämissuunnitelman ja etsimme nyt kumppania toteuttamaan ideaa, joka kehittää sekä kylää että sen luontomatkailua olemassaolevaa rakentamista ja luontoa kunnioittaen. Tavoitteena on sovittaa yhteen alueen erilaisia maankäytön tarpeita: vastuullista matkailua, yritystoimintaa, asumista ja virkistyskäyttöä. Salon kaupunki on aloittanut alueella myös osayleiskaavoittamisen.

Tullinmetsän alueen kehittämissuunnitelman löydät alta.

Vanha tiilinen ruukkirakennus ja sen vieressä lehtipuiden reunustama katu.

Artikkeli: Kestävä aluekehitystyö tehdään yhteistyössä Salossa

Hyödyllisiä linkkejä

Ota yhteyttä!

Timo Karhapää

Kehitysasiantuntija, yrityskohteet, Helsinki

040 758 8882

Ida Montell

Alueidenkäytön johtava asiantuntija, Hämeenlinna

Länsi-Suomen kohteet

040 512 2480