Saimaan maisemia Pistohiekan lomakyläalueella

Pistohiekan lomakyläalue sijaitsee Puumalan kunnassa luonnonkauniilla paikalla Saimaan Lietveden rannalla. Alue sopii korkealaatuiseen rakentamiseen vapaa-ajan matkailukäyttöön.

Pistohiekka on kuuluisa hiekkarannastaan ja Saimaasta kohoavista kalliorannoistaan – ei ihme, että se lukeutuu Suomen kuvatuimpiin maisemiin. Ympäristössä on hyödynnettävissä monipuolisia virkistyspalveluja paikallisten palvelutarjoajien kanssa. Puumalan kuntakeskus sijaitsee 16 kilometrin päässä.

Meillä on Pistohiekan ranta-asemakaavassa kortteli (RM1), johon voi rakentaa 3 000 kerrosneliömetriä. Alue soveltuu hyvin hotelli- ja ravintolarakentamiseen. Rakentamisen voi aloittaa heti rakennusluvan varmistuttua.

Asemakaavan muut korttelit ovat Puumalan kunnan omistuksessa ja osalle niistä on jo aloitettu rakentaminen. Pistohiekka Sauna Oy:n rakentamat uudet majoitustilat sekä sauna- ja ravintolamaailma päästään ottamaan käyttöön vuoden 2022 aikana. Lisäksi Puumalan kunta investoi Pistohiekan uuteen vierasvenelaituriin.

Tutustu myös Pistohiekan matkailun ja puurakentamisen kehittämisen konseptiin ja Uuteen Pistohiekkaan.

Metsähallituksen tontti Puumalassa Pistohiekan alueella

Ota yhteyttä!

Timo Karhapää

Kehitysasiantuntija, yrityskohteet, Vantaa

040 758 8882