Haemme yrittäjää Manamansalon leirintäalueelle Oulujärvelle

Oulujärvi on Kainuun oma meri, jonka upeat saaret ja hiekkarannat houkuttelevat veneilijöitä ja melojia. Oulujärven suurimmassa saaressa, Manamansalossa, sijaitsee myös suosittu leirintäalue, jolle Metsähallitus hakee nyt uutta yrittäjää. Leirintäalueen visiona on olla laadukas majoitus- ja aktiviteettikohde, jossa on palvelutarjontaa luontoseikkailijoille ja lapsiperheille.

– Tavoitteenamme on löytää vuokralainen, joka haluaa aktiivisesti kehittää Manamansalon leirintäalueen ja Oulujärven retkeilyalueen luontomatkailutoimintaa pitkällä aikavälillä. Vuokralaisella tulisi olla myös investointihalukkuutta ja -kykyä laittaa omaa rahaa kehittämiseen, Metsähallituksen kiinteistökauppa-asiantuntija Tarja Puurunen kertoo.

– Manamansalon leirintäalueen yrittäjän kanssa neuvotellaan sopimus, jolla yrittäjä saa liiketoimintansa käyttöön Metsähallitukselta kahvioravintolan, 19 mökkiä, yli 150 paikkaa caravan-alueella, 2 tilaussaunaa ja 3 huoltorakennusta, Puurunen selvittää.

Yrittäjähaun aikataulutus

Haemme avoimella, kaksivaiheisella menettelyllä Manamansalon leirintäalueelle vuokralaista seuraavalle 10 vuoden kaudelle. Sopimukseen sisältyy 5 vuoden optiokausi.

Yrittäjähaku on esillä Laatumaa.fi- ja Metsa.fi-sivulla ajalla  15.1.2024 – 15.2.2024.
Hakuprosessin ensimmäinen vaihe valmis, tavoite 28.2.2024. Ensimmäisessä vaiheessa valitaan jatkoon 2 sopivinta ehdokasta.
Toinen vaihe valmis, tavoite 31.3.2024 mennessä.
Sopimuksen alkamisajankohta olisi 1.5.2024 tai sopimuksen mukaan.

Kesäinen ilmakuva järvialueesta. Alueella on pitkiä hiekkarantoja sekä rehevää havupuukangasta.
Manamansalon leirintäalue Oulujärven rannalla. Kuva: Hannu Huttu.

Retkeilyalueita kehitetään

Retkeilyalueita halutaan kehittää Metsähallituksessa niin, että ne vastaavat tulevaisuuden vastuullisen ja kestävän luontomatkailun tarpeisiin. Haluamme päästä retkeilyn ja matkailun tulevista trendeistä, alueen vetovoimatekijöistä ja asiakastarpeista lähtevään suunnitteluun. Keskiössä ovat palvelut ja yhteistyö yritysten kanssa.

Retkeilyalueiden kehittämisen tavoitteena on myös tasata kansallispuistoihin kohdistuvaa kävijäpainetta ja vastata luontomatkailun kasvavaan kysyntään ilman että yksittäiset luontokohteet kuormittuvat liikaa.

Rantasauna sijaitsee mäntykankaalla järven rannalla. Ilmakuva.
Manamansalon leirintäalueen rantasauna. Kuva: Hannu Huttu.

Leirintäalue rajoittuu Oulujärven retkeilyalueeseen, mutta ei sisälly siihen. Metsähallitus kehittää retkeilyalueita erityisesti luontomatkailun näkökulmasta. Oulujärvellä luontomatkailun kehittämisen tarpeisiin on vastattu niin, että sen vieressä sijaitsevan Teeriniemen alueen ranta-asemakaavaa ollaan muuttamassa ja laajentamassa. Kaava on valmistumassa alkuvuoden aikana. Sen jälkeen alueella olisi yli 20 000 kerrosneliötä rakennusoikeutta. Kaavassa on huomioitu myös palvelujen kehittämismahdollisuudet Oulujärven retkeilyalueen puolella.

– Tämä tarkoittaa sitä, että yrittäjillä on mahdollisuus investoida sellaisiin nykyaikaisiin palveluihin, joita asiakkaat kysyvät. Alueelle mahtuu myös useampia yrittäjiä. Tavoitteenamme on saada alueelle monipuolinen, ympärivuotinen majoitus- ja palvelutarjonta. Nyt haettavalla vuokralaisen tulee olla yhteistyökykyä ja yhteistyöhalukkuutta kehittää aluetta yhdessä muiden yrittäjien kanssa, Puurunen kertoo.

Manamansalon leirintäalue on talviajan suljettu. Leirintäalueen pitkäaikaiset yrittäjät siirtyivät kesäkauden 2023 päätyttyä muihin tehtäviin.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Tarja Puurunen

Kiinteistökauppa-asiantuntija, Oulu

Pohjois-Pohjanmaan rannikkoalue, Etelä-Kainuu, Keski-Pohjanmaa

0400 322 060