Manamansaloon etsitään uutta yrittäjää

Oulujärven retkeilyalueen asiakkaita palveleva Manamansalon leirintäalue on talviajan suljettu. Leirintäalueen pitkäaikaiset yrittäjät siirtyivät kesäkauden 2023 päätyttyä muihin tehtäviin ja etsimme nyt alueelle uutta sopimusyrittäjää tarjoamaan matkailupalveluja alueen kävijöille ja kehittämään aluetta.

Retkeilyalueita kehitetään

Retkeilyalueita halutaan kehittää Metsähallituksessa niin, että ne vastaavat tulevaisuuden vastuullisen ja kestävän luontomatkailun tarpeisiin. Haluamme päästä retkeilyn ja matkailun tulevista trendeistä, alueen vetovoimatekijöistä ja asiakastarpeista lähtevään suunnitteluun. Keskiössä ovat palvelut ja yhteistyö yritysten kanssa.

Retkeilyalueiden kehittämisen tavoitteena on myös tasata kansallispuistoihin kohdistuvaa kävijäpainetta ja vastata luontomatkailun kasvavaan kysyntään ilman että yksittäiset luontokohteet kuormittuvat liikaa.

Rantasauna sijaitsee mäntykankaalla järven rannalla. Ilmakuva.
Manamansalon leirintäalueen rantasauna. Kuva: Hannu Huttu.

Oulujärvellä luontomatkailun kehittämisen tarpeisiin on vastattu niin, että sen vieressä sijaitsevan Teeriniemen alueen ranta-asemakaavaa ollaan muuttamassa ja laajentamassa. Kaava on valmistumassa ensi vuoden alussa. Sen jälkeen alueella olisi yli 20 000 k-m2 rakennusoikeutta. Kaavassa on huomioitu myös palvelujen kehittämismahdollisuudet Oulujärven retkeilyalueen puolella.

Nyt haettavan Manamansalon leirintäalueen yrittäjän kanssa neuvotellaan yrittäjäsopimus, jolla hän saa liiketoimintansa käyttöön Metsähallitukselta kahvioravintolan, 18 mökkiä, yli 150 paikkaa caravan-alueella, 2 tilaussaunaa ja 3 huoltorakennusta.

Leirintäalue rajoittuu Oulujärven retkeilyalueeseen, mutta ei sisälly siihen. Kainuun meren, Oulujärven hiekkarannalla, sijaitsevan leirintäalueen visiona on ollut olla laadukas majoitus- ja aktiviteettikohde, jossa on palvelutarjontaa luontoseikkailijoille ja lapsiperheille.

Metsähallituksen tavoitteena on saada alueelle usean yrittäjän tuottama monipuolinen ympärivuotinen majoitus- ja palvelutarjonta.

Kesäinen ilmakuva järvialueesta. Alueella on pitkiä hiekkarantoja sekä rehevää havupuukangasta.
Manamansalon leirintäalue Oulujärven rannalla. Kuva: Hannu Huttu.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Tarja Puurunen

Kiinteistökauppa-asiantuntija, Oulu

Pohjois-Pohjanmaan rannikkoalue, Etelä-Kainuu, Keski-Pohjanmaa

0400 322 060