Olemme päivittäneet tietosuojaselosteemme Lisätietoja

x

OSTA TAI VUOKRAA TONTTI

Laatumaa-tontit sijaitsevat valtion mailla eri puolilla Suomea: jokien ja järvien rannoilla sekä tuntureilla.

Saatavilla on reilu tuhat rantatonttia ja matkailukeskustonttia. Suurin osa niistä on lomarakentamiseen tarkoitettuja mökkitontteja, mutta meillä on myös omakotirakentajalle ja liiketoimintaan sopivia kohteita.

Avaa koko teksti Avaa koko teksti

Tontin hankkimisen jälkeen

Kalkkikangas 249

Ostettuasi tai vuokrattuasi tontin, seuraa lohkominen ja rakennusluvan hankkiminen.

Tontin lohkominen
Lähes kaikki Laatumaa -tontit on lohkottu valmiiksi. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että tontti on oma itsenäinen kiinteistö. Se on merkitty pyykeillä maastoon ja pystyt toteamaan niiden avulla tontin rajat. Lohkomisessa on myös vahvistettu kiinteistön käyttöön liittyvät oikeudet, esimerkiksi tieoikeus.

Valmiiksi lohkottu tontti säästää eurojasi ja vaivojasi, kun asiaa ei tarvitse enää miettiä. Tiedät tarkasti, mitä ostat tai vuokraat.

Joitakin tontteja ei ole lohkottu, mutta ne ovat useimmiten merkitty rautapaaluilla maastoon löytämisen helpottamiseksi. Ostaessasi tontin lohkominen lähtee automaattisesti liikkeelle hakiessasi lainhuutoa maanmittaustoimistosta. Näin sinun ei tarvitse itse huolehtia lohkomisen vireillepanosta, vaan toimia maanmittauslaitoksen antamien ohjeiden ja kokouskutsujen mukaan.

Myyjämme antavat mielellään lisätietoa lohkomiseen ja lainhuutoon liittyvistä asioista.

X

Tutustu tontin ostajan & vuokraajan tietopakettiin